Tikkasztó nyári éjszakák – hogyan viseljük el könnyebben? 2. rész

– Házimunka jöhet?

– Mármint, amitől majd még jobban ömlik rólam a víz ebben a kánikulában?

Oké – oké, tudjuk, hogy ebben a melegben aztán végképp senkinek semmi kedve port törölni, felmosni, kitakarítani a házat, de ha mást nem is, legalább egyet végezz el! Mondjuk melyiket és miért!

Múlt héten írtunk egy blog bejegyzést, amiben megosztottunk néhány hasznos tippet, ami segíthet könnyebben elviselni a forró nyári éjszakákat. A kánikula viszont még mindig itt van, így most jöjjön további 5 zseniális ötlet:

1. Van az a házimunka…

Ha végképp semmi erőd és kedved takarítani kánikula idején – mellesleg teljesen megértjük – egyet akkor is ajánlunk elvégezni: ez pedig a mosás! Ha nincs épp mosnivaló, akkor nedvesítsünk be egy nagy lepedőt, amit a szárítóra terítve tegyünk az ablak elé. Az onnan érkező szellő átfújja a vizes anyagot, ezzel frissítve fel a szobát!

2. Hűvös kényeztetés

A mosás trükk után következő tuti tippünk rögtön egy téli-nyári praktika: melegvizes palack! Azt mindenki tudja, hogy mi a fő funkciója télen: megtöltjük forró vízzel, ami átmelegíti a hidegtől elgémberedett lábujjainkat. De miért ne lehetne a melegvizes palackot nyáron is használni?! Tegyünk bele jéghideg vizet és így az egészet a fagyasztóba egy ideig. Ha kellőképpen lehűlt, vegyük ki a frigóból és ölelgessük elalvás előtt! Garantáltan segíti az álomba szenderülést!

3. Pulzus kényeztetés

Már-már úgy érzed, hogy felforr az agyvized? Azonnali hűtésre van szükség! A szupergyors lehűlés érdekében tegyünk jégkockákat, jégtasakot különböző impulzus pontokra! Ilyen a nyak, csukló, könyök, ágyék, boka és a térd mögötti terület. Ugye milyen kellemesen hűsítő?

4. Hideg láb kényeztetés

Lábujjaink nagyon érzékenyek a hőmérséklet-változásra. Ennek oka a talpon és bokán található sok ingerpont. Mielőtt lefekszünk aludni, ajánlatos jól lehűteni magunkat egy hidegvizes tusolással. Ezután tegyünk az ágy mellé egy vödör hideg vizet és ha éjjel úgy érezzük, már nem bírjuk tovább a meleget, egyszerűen lendítsük bele a lábainkat a kannába! Egyből érezni fogjuk a felfrissülést!

5. Pucérkodás

Az emberek többsége a legnagyobb kánikulában szinte tépi le magáról a hálóinget, pizsamát. Azt hiszik, hogy ettől majd kevésbé lesz melegük, de ez tévhit! Leszámítva, ha 100% természetes, hőelvezető alapanyagból készült (pl. kasmír-merinó) ágyneműben alszanak, mert akkor bizony még ajánlott is a meztelenkedés. Ennek a prémium minőségű anyagnak ugyanis  – több más mellett – az az egyik kiváló tulajdonsága, hogy segít elvezetni a nedvességet. Így az izzadtság nem okoz kellemetlenséget és nem ébredünk fel rá még a legforróbb éjszakákon sem.