Tikkasztó nyári éjszakák – hogyan viseljük el könnyebben?

NEM, semmi esetre se süssünk pizzát, mert a sütő is csak a meleget árasztja majd magából és nekünk pont az a célunk, hogy minél elviselhetőbbé tegyük a tikkasztó hőséget!

Igazából már ez is egy hasznos tipp: ne kapcsoljuk be a sütőt!

Lehetne is rögtön ez az első tippünk. Viszont, ha amúgy sem vagy egy konyhatündér és eszed ágában sem volt sütögetni a kánikulában, akkor ez nem volt a leghasznosabb ötlet, így OLVASS TOVÁBB!

Íme 3 (hasznos) tipp, hogy könnyebben átvészeljük a forró nyári éjszakákat!

Amikor nem baj a sötétség! Sőt!

Napközben húzzuk be a sötétítő függönyt / engedjük le a redőnyt, vagyis csináljunk sötétséget a hálószobában. Ez segít abban, hogy nappal ne melegedjen fel a szoba és a benne lévő tárgyak! Így a szoba hőmérséklete jelentősen kedvezőbb lesz estére és a tárgyak sem “ontják” majd magukból a napközben felvett meleget! Ez azért már használható idea, nem igaz?!

Pizza illatú aromaterápia

Hogy mi?! Nem, nem őrültünk még meg ettől a melegtől! Csupán rájöttünk, hogy ha a lepedőnket lefekvés előtt néhány percre a fagyasztóba tesszük, akkor az eléggé lehűl ahhoz, hogy az ágymatracra terítve segítse elalvásunkat.

Viszont a fagyasztott pizza átvett illata nekünk nem jött be. Legközelebb inkább eperfagyival pakoljuk tele a fagyasztót!

EXTRA TIPP : a lepedőt tegyük zacskóba, így az egyáltalán nem veszi majd át a szagokat, viszont így is garantáltan lehűl!

Legyél magányos farkas!

Bocs, szerelmes galambok! De ez a kánikula nem kedvez a “kis & nagy kiflis” alváspóznak! Sokkal hatékonyabb az egyedül, kiterülve alvás! A partnerrel való összebújva alvás növeli a testhőmérsékletet, ágyunk pedig inkább hasonlít majd egy tűzkatlanra, mint hűsítő oázisra.

+ 1 TIPP

Jó szellőzés

“Óriási tipp, ki gondolta volna?! De hiszen egész nap nyitva van az ablak!” – mondhatnád.

De mi nem a szoba szellőztetésére gondolunk, hanem a megfelelő ágynemű kiválasztására! Ha ugyanis az ágynemű jól szellőzik (pl. minőségi kasmír-merinó gyapjúból készül), akkor segíti az elalvást és a nyugodt, pihentető éjszakákat.

Végül öt hasznos ötlet is összejött a nagy meleg könnyebb elviselhetőségére!

Reméljük legalább az egyikkel segíthettünk!

További jó nyarat!

Érdekesnek találta? Olvassa a folytatást is!
Tikkasztó nyári éjszakák – hogyan viseljük el könnyebben? 2. rész