Gyakran ismételt kérdések

A Kaschmir Gold®-hoz intézett Gyakran Ismételt Kérdések-et és azokra adott válaszainkat összegyűjtöttük! Önnek is van kérdése? Jelezze felénk és minél hamarabb válaszolunk Önnek!

1. Milyen termékeket forgalmaz a Kaschmir Gold®?

A Kaschmir Gold® termékek alapanyaga a prémium minőségű kasmír-merinógyapjú. Ez a 100%-ban természetes és nemes anyag kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, amit számos gyártó felismert már és különböző termékek alapanyagaként előszeretettel alkalmazzák. A Kaschmir Gold® elsősorban ágyneműket állít elő saját manufaktúrájában. Hiszünk benne, hogy az alvás alatti regenerációhoz elengedhetetlen az elsőosztályú, természetes és egyben puha anyag.

Ágynemű termékeink kivétel nélkül merinói bárány, vagy kasmír-merinó gyapjúból készülnek: gerinc- és nyakkímélő párnákat, légáteresztő takarókat, jótékony hatású mágneses derékvédőt, energetizáló ágybetéteket gyártunk és forgalmazunk. Emellett egyéb, a nappali egészséget és kényelmet szolgáló, természetes alapanyagú hasznos termékeket is megtalálja kínálatunkban.

2. Hogyan válasszak személyre szabottan?

A választásban segítségére lehet a honlapon található termékleírások és vevővélemények, de természetesen személyesen Márkaüzletünkben, telefonon vagy e-mailen is állunk rendelkezésére.

Ha teheti, látogasson el hozzánk a Kaschmir Gold® Márkaüzletbe, ahol személyesen is megtapasztalhatja az általunk gyártott egyedi minőségű termékeink élményét. Ezután könnyedén különbségeket  tud tenni a termékek között (ideértve a piacon kapható termékeket is), és saját igényeinek megfelelően tud választani. Személyes Tanácsadójaként, Ügyfélszolgálati menedzserünk szívesen és részletesen ismerteti a termékek jótékony hatásait, és segít a széles termékkínálatból az Önnek legmegfelelőbbet kiválasztani. Jöjjön el hozzánk és érintse meg, lássa saját szemével, hogy a Kaschmir Gold® termékekkel a természetes luxust, kimagasló minőségben viheti haza otthonába!

Ha egyszer megismeri gyapjúágyneműnket, garantáltan kizárólag csak ebben szeretne majd aludni!

3. Hogyan tisztítható a Kaschmir Gold® termék?

A termék tulajdonsága, hogy taszítja a port, nem atkásodik, ezért nem igényel sűrű mosást. A kasmír-merinó alapanyagkombináció különleges, többfázisú eljárással készül, ezért kezelése – természetes jellegénél fogva – csupán egy kis odafigyelést igényel. Mindössze néhány alapszabályról van szó, amelyek betartásával az Ön Kaschmir Gold® terméke is hosszú-hosszú évekig újszerű maradhat. Ehhez vásárláskor megfelelő tájékoztatót adunk.

Általános információ, hogy a Kaschmir Gold® termékek automata mosógépben hideg vagy maximum 25 C fokos gyapjúprogramon, lanolinos kímélő gyapjú mosószerrel moshatók.

A Kaschmir Gold® termékek azonban – minőségük további megvédése érdekében – huzatba is húzhatók.
Erről részletesebben itt írtunk »

4. Mit jelent, hogy jótékony hatást fejt ki a mágneses ágybetét (derékalj)? És hogyan kell használni?

A ’90-es évektől különböző orvosszakmai vizsgálatokon, teszteléseken ment keresztül a Kaschmir Gold® termékcsalád.

Vevőink – visszajelzéseik alapján – többek között a következő pozitív eredményeket tapasztalták: alvásminőség javulása, izomhúzódások enyhülése, izomregeneráció elősegítése sportolásnál, ízületi- és izomfájdalmak enyhülése, krónikus mozgásszervi panaszok csökkenése, keringési zavarok enyhülése, felfekvés megelőzése.

A vizsgálatok eredményeképpen termékeinkre megkaptuk az „ápolástechnikai eszköz” besorolást, ezzel az Önkéntes Kölcsönös Egészségügyi Pénztáraknál 100 %-ban elszámolhatóak a termékeink.

A mágneses ágybetétet ugyanúgy használjuk, mint a mágnes nélküli változatát. Egyszerűen a matracra helyezzük, ezzel biztosítva, hogy testünk alulról közvetlenül érintkezik az anyaggal és így fejti ki jótékony, regeneráló hatását. Az ágybetétre lepedőt is húzhatunk, így is érezni fogjuk az anyag puhaságát és a hatása is jól érződik majd. A lepedővel védhetjük az ágybetét állapotát, az ágybetét pedig a matracot is óvja.

5. Mit jelent a szálsűrűség?

VIGYÁZAT! Nagyon félreérthető módon magyarázzák, pedig fontos információ, hogy ár-érték arányban később ne érezze magát becsapva! A gyapjú szálsűrűsége azt jelenti, hogy hány gramm gyapjúszál van 1 m2 hordozó anyagra rádolgozva. A piacon a 300-850 gramm sűrűségű termékek is megtalálhatók. Ez igen széles spektrum. A több, mint húszéves gyakorlati tapasztalatunk azt mutatja: a 600 gr / m2 a legideálisabb sűrűség, kopásállóság és használhatóság szempontjából. FONTOS, hogy nálunk a takarók mindkét oldala kasmírgyapjúval készül, így 2 x 600 gr / m2 azaz 1200 gr sűrűség van 1 m2–en.

6. Mi a különbség a birka- és a merinógyapjú között?

A Kaschmir Gold®  termékeit kizárólag csak prémium minősékasmír-merinó – és selyemszálakból készítjük. Birka alapanyagot eddig csak más cégeknél láttunk. Számunkra ez az alapanyag nem fémjelzi a minőséget. Idősebb juh szőréből készül, ami vastagabb szálú, merevebb alapanyag. A merinógyapjú puha, selymes szál. A kasmírszál pedig a legnemesebb természetes alapanyag, ami az összes termékünkben megtalálható.

7. Merinó és merinó gyapjú között van különbség?

Igen! Minél fiatalabb bárány szőrét használjuk az eljárás során, annál selymesebb, puhább alapanyagot kapunk. Ezen kívül a bárány származása is fontos: mi az ausztrál fiatal bárányok szőrét alkalmazzuk. A feldolgozási technológiában is óriási különbségek vannak. Cégünk a piacon jelenleg elérhető legmodernebb technológiát alkalmazza. Mindezek összessége adja a Kaschmir Gold® prémium minőséget. Ha személyesen megtapintja az eredeti Kaschmir Gold®-ot, Ön is érezni fogja a különbséget!

Márkaüzletünkben szívesen adunk további tájékoztatást a technológiai részletekről, illetve a különbségeket más, piacon található termékekkel is tudjuk szemléltetni. Bízzon benne: megér egy kis utánajárást, mielőtt vásárol!

8. Mit jelent, hogy kasmírágynemű?

100% kasmírágynemű megfizethetetlen és a legyártása sem megoldható. A piacon található termékek általában 1-5%-os kasmírt tartalmaznak. Mi a Queen kasmír garnitúránkba – hazánkban egyedülállóan a piaci átlagnál 10-szer nagyobb mennyiségű kasmír szálat szövünk. A kasmírgyapjú társítása az elsőosztályú merinógyapjúval a termék puhasága miatt fontos, ezért mi minden termékünket ezen két alapanyag egyesítésével készítjük. A kasmírszálakat a kasmírkecske szőréből, hosszú és fáradtságos fésüléssel nyerik – ezért is költséges anyag. Az ebből készült és minél nagyobb mennyiségű kasmírszálat tartalmazó termékek viszont valóban luxust, prémium minőséget képviselnek.

9. Mi a teendő, ha egyedi méretet szeretnék vásárolni?

Természetesen – mivel gyártó cég vagyunk –, igény esetén vásárlóink egyedi igényét is el tudjuk készíteni a lehető legrövidebb határidővel. Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén, ügyfélkapcsolati menedzserünk szívesen áll rendelkezésére!

10. Hogyan óvhatom a legjobban a megvásárolt terméket?

Bár a termékeink gyapjúprogramon moshatóak, ágyneműinkhez mégis ajánlunk pamut alapú ágyneműhuzatot, a termék hosszan tartó minőségének megóvása érdekében. A természetes alapanyagú huzat egyáltalán nem befolyásolja a termék tulajdonságainak hatását, bársonyos puhasága azon keresztül is érződik.

11. Meddig tárolhatom a terméket összehajtva a csomagolásban?

A terméket egy hónapnál tovább nem ajánljuk a nejlonban tartani.

12. Van szaga az ágyneműnek?

Természetesen, mint minden természetes anyagnak és új dolognak (pl. autónak is) egy darabig érezzük az új termék szagát. Ami szellőztetéssel és használat során azonban hamar elmúlik.

VISZONT az a tévhit, hogy a gyapjú büdös – a mi termékeinkre nézve – határozottan HAMIS! Ennek oka a valóban prémium minőségű alapanyag és a csúcstechnológiás gyártási eljárás!

13. Komfortosan érezhetem magam a Kaschmir Gold® ágyneműben?

A Kaschmir Gold® termékek designerek és orvosszakértők segítségével történő folyamatos fejlesztésének köszönhetően mondhatjuk, hogy termékeink használata abszolút kényelmes, pihentető és kellemes.

A piacon jelenlévő silány minőségű, nívótlan gyapjútermékek miatt az emberek fejében kialakult tévhit, miszerint a gyapjú szúr és kellemetlen vele az érintkezés, sajnos ránk is rányomja a bélyegét. A Kaschmir Gold® termékekre ugyanis ez a képzet is HAMIS! Jöjjön el hozzánk, és a személyes tapasztalás során a kasmír-merinó gyapjú nyújtotta élmény felülír minden előzetes rossz képzetet.

A luxust és prémium minőséget biztosítjuk:

 • a kiváló alapanyag beszerzésével
 • a gyártási csúcstechnológia alkalmazásával

Szakemberek ajánlásai, valamint több százezer elégedett vásárlónk visszajelzése is bizonyítja, hogy kellemes és hatásos a Kaschmir Gold® ágyneműben aludni.

14. Elég stresszes életmódom van és éjjelente sem alszom jól. Tényleg megoldást nyújt erre a Kaschmir Gold® ágynemű?

A válaszunk: határozott IGEN! A Kaschmir Gold® ágyneműk elsőosztályú merinó gyapjúból készülnek, melybe – minden kollekciónál – kasmírt is szövünk, az extra puhaságért. A gyapjú természetes anyag, így testtel való érintkezése kellemes, nem zavaró. (FIGYELEM: a minőségi anyagnak és a gyártási technológiának ebben nagy szerepe van) Kiváló szellőző és hőmegtartó hatásának köszönhetően egyenletes hőmérsékletet és kényelmet biztosít – garantálva ezzel a nyugodt, pihentető éjszakákat.

15. Hogyan tudom a kiválasztott terméket megvásárolni?

 • Webshopunkon keresztül
 • Telefonon leadott rendelésen keresztül a 06/1 319-4905-ös telefonszámon
 • Személyesen a Kaschmir Gold® Márkaüzletünkben
  Cím: 1112 Budapest, Csárda utca 5.
 • E-mailen az: ugyfelszolgalat@kaschmirgold.hu e-mail címre írva

16. Hogyan fizethetek?

 • Online, illetve telefonos rendelését rendezheti banki átutalással előre
 • Üzletünkben készpénzzel vagy bankkártyával (kivéve AMEX) is fizethet
 • Online kártyás fizetésre is van lehetőség
 • Egészségpénztári tagsággal meglévő kerete összegéig. Erről további részleteket itt olvashat »

17. Hogy és mikor kerül a választott termék hozzám?

Telefonos és online megrendelése esetén a megrendelést követően telefonon egyeztetünk a termék átvételének idejéről és módjáról.

Abban az esetben, ha személyesen látogat el hozzánk, lehetőség van a termékeket – készlettől függően – azonnal elvinni, de kérheti a kiszállítást is.

A kiszállítás határideje – készlettől függően – általában 3-5 munkanap.

18. Mennyibe kerül a szállítás? Van-e egyéb költség?

A Kaschmir Gold® termékeit már 25 éve a Magyar Posta szállítja ügyfeleinek. A szállítási költség jelenleg 1980 Ft.
Ha Magyarországon kívülre szeretne rendelni, akkor érdeklődjön ügyfélszolgálati menedzserünknél a részletekről.

A megrendelt terméket Márkaüzletünkben is át tudja venni.

19. Mi történik, ha nem olyan termék érkezik, mint amilyet vártam?

Szinte kivétel nélkül azt a visszajelzést kapjuk vásárlóinktól: „Élőben még szebb, mint az interneten.” Ettől függetlenül, természetesen előfordulhat, hogy a termék mégsem az, amire Ön számított.

Semmi gond: 14 napon belüli visszaszállítás esetén kicseréljük a kívánt terméket vagy visszafizetjük az eredeti árát. Használt terméket nem áll módunkban visszacserélni.

FONTOS: Ahhoz, hogy visszavegyük a nem kívánt terméket, higiéniai okok miatt kérjük egyáltalán ne használja, azt eredeti csomagolásban és sérülésmentesen küldje vissza!

A terméket eredeti csomagolásában és állapotában visszaküldheti nekünk futárral vagy postán, a szállítási költséget ez esetben Ön állja. Ha cserét kér, az első alkalommal a csereterméket díjmentesen, szállítási költség nélkül küldjük el.

20. Mit jelent a garanciális ügyintézés?

Termékeinket a legnagyobb gondossággal gyártjuk vevőink számára. Hibák mindemellett előfordulhatnak. Kérjük, ha bármilyen észrevétele van, rendellenességet észlel, lépjen velünk kapcsolatba, hogy mielőbb megoldást találjunk rá. Minden problémát, a lehető legnagyobb hatékonysággal és mindkét fél érdekeit szem előtt tartva igyekszünk megoldani.