Hatékony megoldás az ülőmunka káros következményeire

A Kaschmir Gold mágneses ülőpárna titka

Egyre több embert érint a mozgásszegény életmód! A legtöbben a városi életvitel miatt szinte mindenhova kocsival járunk, és többnyire irodai ülőmunkát végzünk. Az ülőmunka alatt testünk gyakran helytelen testtartással alkalmazkodik a körülményekhez, ami jobban terheli a gerincet, mint az állás.  A görnyedt testtartás kihat a derekunkra, nyakunkra, vállunkra és a véráramlásra.

Az ülőmunkából fakadó mozgáshiány elsősorban olyan mozgásszervi panaszokat okoz, mint a visszatérő fej-, tarkó-, nyak-, hát- és gerincfájdalmak. Ha viszont tartósan fennáll ez az állapot, akkor hosszútávon meszesedést, porckorongsérvet okoz, és a belső szervekre is rossz hatással van. Megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Keringési- és anyagcsere problémák kialakulásához vezethet. Az ülőmunkát végzőkre jellemző még az immungyengeség, jóval könnyebben elkapják a szezonális betegségeket is.

A legtöbb megoldás arra fókuszál, hogy mozgással biztosítsuk az izmok vérellátását. Például munka közben tartsunk óránként legalább 10 perc szünetet. Álljunk fel az asztal mellől, és használjuk ki az időt egy rövid sétára, vagy egy átmozgató tornára. Végezzünk fej-, nyak-, váll- és derékkörzést.  De ülés közben is végezhetünk egyszerű izmomerősítő és nyújtó gyakorlatokat, amik növelik a testtudatosságot. Emellett fontos, hogy iktassunk be naponta legalább fél óra mozgást. Ha lehetőségünk van rá, akkor járjunk rendszeresen masszázsra. Tény, hogy aki mozog kevésbé stresszes és kiegyensúlyozottabb mint mások.

A mozgás mellett érdemes arra is figyelmet szánni, hogyan ülünk. Hogyan üljünk helyesen a székben? Csípőnket toljuk hátra, derekunk és hátunk legyen megtámasztva, a talpunk érjen le a padlóra, a térdünk derékszöget zárjon.

Továbbá arra is érdemes figyelmet szánni, hogy milyen széken ülünk. Széles a választék, az ergonómiai kialakítású székektől kezdve az álló íróasztalokig, sokféle megoldás létezik.

Hosszútávon nagyon fontosak ezek a munka- és életmódbeli változtatások, és a megfelelő munkakörülmények biztosítása. Ugyanakkor a szokások megváltoztatásához, az új életmód kialakításához idő kell, és a drága eszközöket sem biztos, hogy azonnal be tudja szerezni.

Mégis a legjobb az volna, ha már a mai nap meg tudná kezdeni a változtatásokat. Ha célzottan és hatékonyan szeretne tenni saját magáért a legkevesebb energiabefektetéssel, akkor vesse be az ülőmunka legjobb ellenszerét! Ne késlekedjen, kezdje el rendszeresen használni a mágneses ülőpárnánkat!

Az ülőpárnánkban lévő jótékony hatású mágnesbetét erősítheti immunrendszerét, és szakorvosok véleménye alapján javítja a vérkeringést! Segít helyreállítani szervezetében a normális véráramlást. Az ülőpárna természetes anyaga, a kasmír-merinógyapjú pedig folyamatos meleget ad testének alulról, és támogatja hőháztartását. Ha sokat ül, ne gondolkozzon rajta, hanem szerezze be minél-előbb!

Óvja egészségét! Higgye el könnyen rá lehet szokni a jóra! Aki már használja az ülőpárnánkat, mindenhova magával viszi az autótól kezdve, a munkahelyen át az otthoni kanapéig. Rendelje meg még ma, és tapasztalja meg a saját bőrén mágneses ülőpárnánk jótékony hatásait!