Erre figyeljen a különböző alváspózokban

Mire figyeljen a különböző alváspózokban, ha izületi fájdalmai vannak?

A gerinc megfelelő alátámasztása és tehermentesítése kulcsfontosságú a fájdalmas panaszok megelőzésében és csökkentésében.

Ha máshogy nem megy csak hason fekve

A hasonfekvést nem javasoljuk, mert nyomja a belső szerveket. Ha valaki mégis emellett dönt, akkor érdemes úgy alakítani a pózt, hogy csak félig-meddig aludjon hason. Amelyik térdével fordul az alá helyezzen egy kispárnát, hogy csökkentse az ízület terhelését. Érdemes a csípő alá is kispárnát helyezni, mert így csökkenthető a nyak terhelése.

Ha inkább az oldalán szeret aludni

Önnel is előfordult már, hogy úgy érezte, hogy nem tud kiszállni az ágyból, mert annyira megmerevedtek reggelre a végtagjai? Az oldalfekvés hátránya, hogy alvás közben a két térd sokáig egymáshoz nyomódik, ez pedig reggelre merevséget okoz a végtagjaiban. Hogy ezt elkerülje, érdemes egy kispárnát helyezni a csípője alá, vagy a térdei közé, így a gerince újra helyes pozícióba kerül, és tehermentesül a dereka.

Az ideális póz a háton alvás

Ideális esetben a megfelelő matrac és párna háton fekve segít fenntartani gerince természetes görbületét, tehermentesíti a gerincét, és kellően megtámasztja a hátát. Ezt kiegészítheti még azzal, hogy a térde alá helyez egy kispárnát, ami még inkább biztosítja a gerinc természetes görbületének megőrzését, és csökkenti a csípőre nehezedő terhelést.

Tegyen az egészségéért még ma, és rendelje meg a Kaschmir Gold komplett kasmír-merinó gyapjúágyneműt, az ágybetéttel, nagypárnával és takaróval:
https://kaschmirgold.hu/termek/queen-kasmir-egyszemelyes-garnitura/

Tehermentesítse a derekát és kímélje térdízületeit!

Szerezze be 36×48 cm-es Kaschmir Gold kispárnánkat:
https://kaschmirgold.hu/termek/queen-kisparna/

Vagy 30×50 cm-es Kaschmir Gold wellness kispárnánkat:
https://kaschmirgold.hu/termek/queen-wellness-parna/