A legfontosabb tudnivalók az ízületi fájdalmak megelőzésről, és csökkentéséről

Tudta, hogy a hát-, derék-, és nyakfájás ma már minden harmadik felnőttet érint, és ez a probléma a kor előrehaladtával egyre több embernél jelentkezik?

A helytelen életmódbeli és megváltozott munkahelyi szokások miatt a mozgásszervi problémák nagyon elterjedtek. Az első problémák nemcsak az időseknél jelentkezhetnek, hanem már egészen korán akár 20 éves korban is előfordulhatnak.

A panaszoknak számos oka van, de közülük is a legfontosabbak:

  • a helytelen testtartás
  • az ülőmunka és helytelen ülőpozíció
  • a mozgásszegény életmód
  • a stressz

A napközben kialakult fájdalmakat tovább ronthatja, ha éjszaka nem megfelelő fekhelyen alszik. A rossz minőségű matrac és párna, valamint a kényelmetlen testhelyzet miatt a hát, csípő és nyak területe extra terhelésnek van kitéve, ezért a fájdalom mértéke reggelre nemhogy csökkenne, hanem tovább fokozódik, teste nem tud kellően pihenni, regenerálódni. Hosszútávon ez további betegségek kialakulásához vezethet.

Mit lehet tenni hogy a fájdalom csökkenjen, vagy akár megszűnjön?

Először is fontos, hogy ha fájdalmai vannak, akkor mindenképpen forduljon orvoshoz, aki egy állapotfelmérés után előírja a szükséges kezeléseket, vagy javasolni fog speciális gyógytornát.

Mit tehet Ön, hogy csökkentse a fájdalmait?

Érdemes átgondolnia, hogy milyen életmódot folytat, milyen munkát végez, és hogyan tud változtatni a szokásain. De már azzal is sokat tehet saját magáért, ha változtat az alváskörnyezetén, gondoskodik a megfelelő fekhelyről, ágyneműről, és helyes pózban alszik, hogy a teste éjszaka regenerálódjon.

Fontos a gerinc megfelelő alátámasztása

A túl puha és a túl kemény matrac sem jó, mert az izmok és az ízületek mindkét esetben túl nagy nyomásnak vannak kitéve.

Ha kényelmetlen vagy hideg érzetű a matraca ne gondoljon egyből a cserére, mert ezt egy jó minőségű, kényelmes Kaschmir Gold® ágybetéttel könnyen korrigálhatja!

A Kaschmir Gold® ezüstszálas mágneses ágybetétben a jótékony hatású mágnes élénkíti a vérkeringését és erősíti az immunrendszerét. Az ezüstszálas szövet antiallergén környezetet biztosít, és védhet az elektroszmog káros hatásaitól. A kasmír-merinó gyapjúágybetét alulról biztosítja testének az egyenletes hőmérsékletet.

Milyen az ideális párna?

Fontos, hogy alvás közben a fej és a nyak anatómiailag megfelelően legyen alátámasztva. Az ideális párna téglalap alakú, legalább vállszélességű, maximum 5-9 cm magas, közepesen kemény, és tartja a formáját.

A Kaschmir Gold® gerinckímélő, anatómiailag kifejlesztett nagypárna téglalap alakú, és pont ideális 40×80 cm méretű. Kasmír-merinógyapjú anyagának köszönhetően bársonyosan puha a tapintása. Hanyatt fekve tökéletesen alátámasztja a fáradt nyaki csigolyákat, idegdúcokat, besimul a fej és a vállak közé, ezáltal tehermentesíti a gerincoszlopot. Oldalt fekve tökéletesen kitölti a vállgödröt, így reggelre nem lesz merev a nyak.

A takaró legfontosabb funkciója

Az éjszakai felébredés leggyakoribb oka a nem megfelelő takaró. A hőmérséklet éjjel 11 és hajnali 3 óra között a legalacsonyabb. A hideg lassítja az anyagcserét és csökkenti a hőtermelést. Ha a testhőmérséklete egy bizonyos szint alá csökken, akkor éjszaka fel fog ébredni. Ezért fontos a megfelelő takaró használata, ami nem engedi, hogy teste kihűljön. Egy jó takaró alvás közben egyenletes hőmérsékletet biztosít ízületei számára. Az egyenletes hőmérséklet jót tesz gerincelváltozások, gerincpanaszok és izomfájdalmak esetén is.

A Kaschmir Gold® kasmír-merinó gyapjútakaró felülről védi a testét, felveszi teste hőmérsékletét, és egész éjszaka egyenletes száraz melegben tartja ízületeit. Nem izzad és nem is fázik alatta, bársonyosan puha, természetes anyaga valódi luxus kényelmet biztosít.

A nyugodt és pihentető alváshoz használja a komplett kasmír-merinó gyapjúágyneműt!

A párna, a takaró és az ágybetét együtt, mint egy burok körbe öleli a testét, egész éjszakára egyenletes hőmérsékletet biztosít, és tehermentesíti ízületeit.

Ha Ön egészségpénztár tag, akkor biztos tudja, hogy nemcsak orvosi szolgáltatásokat vehet igénybe egészségpénztári számlája terhére, hanem egészségmegőrző, megelőzést támogató termékeket is vásárolhat.

A Kaschmir Gold® termékek megkapták az ápolástechnikai eszköz besorolást, ezért ha Ön Egészségpénztár tag, akkor pénztári számlaegyenlegéből 100%-ban elszámolhatja a Kaschmir Gold®-nál történt vásárlást!

Egészségpénztári kedvezmények 5.000 Ft-tól akár 40.000 Ft-ig!

Tájékozódjon bővebben itt:

https://kaschmirgold.hu/egeszsegpenztar-kedvezmenyek/