A legfontosabb tudnivalók az ízületi fájdalmak megelőzésről, és csökkentéséről

Tudta, hogy a hát-, derék-, és nyakfájás ma már minden harmadik felnőttet érint, és ez a probléma a kor előrehaladtával egyre több embernél jelentkezik?

A helytelen életmódbeli és megváltozott munkahelyi szokások miatt a mozgásszervi problémák nagyon elterjedtek. Az első problémák nemcsak az időseknél jelentkezhetnek, hanem már egészen korán akár 20 éves korban is előfordulhatnak.

A panaszoknak számos oka van, de közülük is a legfontosabbak:

  • a helytelen testtartás
  • az ülőmunka és helytelen ülőpozíció
  • a mozgásszegény életmód
  • a stressz

A napközben kialakult fájdalmakat tovább ronthatja, ha éjszaka nem megfelelő fekhelyen alszik. A rossz minőségű matrac és párna, valamint a kényelmetlen testhelyzet miatt a hát, csípő és nyak területe extra terhelésnek van kitéve, ezért a fájdalom mértéke reggelre nemhogy csökkenne, hanem tovább fokozódik, teste nem tud kellően pihenni, regenerálódni. Hosszútávon ez további betegségek kialakulásához vezethet.

Mit lehet tenni hogy a fájdalom csökkenjen, vagy akár megszűnjön?

Először is fontos, hogy ha fájdalmai vannak, akkor mindenképpen forduljon orvoshoz, aki egy állapotfelmérés után előírja a szükséges kezeléseket, vagy javasolni fog speciális gyógytornát.

Mit tehet Ön, hogy csökkentse a fájdalmait?

Érdemes átgondolnia, hogy milyen életmódot folytat, milyen munkát végez, és hogyan tud változtatni a szokásain. De már azzal is sokat tehet saját magáért, ha változtat az alváskörnyezetén, gondoskodik a megfelelő fekhelyről, ágyneműről, és helyes pózban alszik, hogy a teste éjszaka regenerálódjon.

Fontos a gerinc megfelelő alátámasztása

A túl puha és a túl kemény matrac sem jó, mert az izmok és az ízületek mindkét esetben túl nagy nyomásnak vannak kitéve.

Ha kényelmetlen vagy hideg érzetű a matraca ne gondoljon egyből a cserére, mert ezt egy jó minőségű, kényelmes Kaschmir Gold® ágybetéttel könnyen korrigálhatja!

A Kaschmir Gold® ezüstszálas mágneses ágybetétben a jótékony hatású mágnes élénkíti a vérkeringését és erősíti az immunrendszerét. Az ezüstszálas szövet antiallergén környezetet biztosít, és védhet az elektroszmog káros hatásaitól. A kasmír-merinó gyapjúágybetét alulról biztosítja testének az egyenletes hőmérsékletet.

Milyen az ideális párna?

Fontos, hogy alvás közben a fej és a nyak anatómiailag megfelelően legyen alátámasztva. Az ideális párna téglalap alakú, legalább vállszélességű, maximum 5-9 cm magas, közepesen kemény, és tartja a formáját.

A Kaschmir Gold® gerinckímélő, anatómiailag kifejlesztett nagypárna téglalap alakú, és pont ideális 40×80 cm méretű. Kasmír-merinógyapjú anyagának köszönhetően bársonyosan puha a tapintása. Hanyatt fekve tökéletesen alátámasztja a fáradt nyaki csigolyákat, idegdúcokat, besimul a fej és a vállak közé, ezáltal tehermentesíti a gerincoszlopot. Oldalt fekve tökéletesen kitölti a vállgödröt, így reggelre nem lesz merev a nyak.

A takaró legfontosabb funkciója

Az éjszakai felébredés leggyakoribb oka a nem megfelelő takaró. A hőmérséklet éjjel 11 és hajnali 3 óra között a legalacsonyabb. A hideg lassítja az anyagcserét és csökkenti a hőtermelést. Ha a testhőmérséklete egy bizonyos szint alá csökken, akkor éjszaka fel fog ébredni. Ezért fontos a megfelelő takaró használata, ami nem engedi, hogy teste kihűljön. Egy jó takaró alvás közben egyenletes hőmérsékletet biztosít ízületei számára. Az egyenletes hőmérséklet jót tesz gerincelváltozások, gerincpanaszok és izomfájdalmak esetén is.

A Kaschmir Gold® kasmír-merinó gyapjútakaró felülről védi a testét, felveszi teste hőmérsékletét, és egész éjszaka egyenletes száraz melegben tartja ízületeit. Nem izzad és nem is fázik alatta, bársonyosan puha, természetes anyaga valódi luxus kényelmet biztosít.

A nyugodt és pihentető alváshoz használja a komplett kasmír-merinó gyapjúágyneműt!

A párna, a takaró és az ágybetét együtt, mint egy burok körbe öleli a testét, egész éjszakára egyenletes hőmérsékletet biztosít, és tehermentesíti ízületeit.