Mit tehetünk a gerincproblémák ellen?

A gerincproblémák megnehezítik a napjainkat, hiszen rendkívül kellemetlen tünetekkel járnak, de ez függ attól is, hogy milyen mértékű. Azoknál, akik ülőmunkát végeznek, szintén gyakran jelentkezik derékfájdalom, valamint a nyakba sugárzó nyilalló érzés. Egy kis odafigyeléssel ezek megelőzhetőek, például érdemes ügyelni a megfelelő testtartásra. Munka közben törekedjünk arra, hogy egyenes legyen a hátunk. Ezt nem egyszerű betartani, hiszen közben eltereli a figyelmünket a munkával kapcsolatos feladatok elvégzése. A derekunkat igyekezzünk megtámasztani, a vállunkat pedig lazítsuk el, az alkarunk és a csuklónk lehetőleg egy vonalban helyezkedjen el. A lábainknak lehet, hogy kényelmesebb, ha keresztben vannak, de az ideális az, amikor egymás mellé tesszük őket úgy, hogy a talpunk érintkezik a talajjal.

A derék akár egy rossz mozdulattól is bármikor beállhat, ami fiatalkorban is gyakran megtörténhet. A mozgásszegény, ülő életmódon kívül, a helytelen táplálkozási szokások és a különféle vitaminhiányok is vezethetnek gerincproblémák kialakulásához. Az ízületi megbetegedésben szenvedők számára az éjszakák sem telnek nyugtatóan, ezért célszerű az ágyat és az ágyneműt is ennek megfelelően megválasztani. Az ízületi elváltozások a kor előrehaladásával egyre nagyobb eséllyel jelenhetnek meg, de az ízületi ultrahang segítségével könnyen felfedezhetőek, valamint figyelemmel kísérhetőek.

Mit kell tudni az ízületi ultrahangról?

Az ízületi ultrahang speciális vizsgálati módszer, melynek segítségével feltérképezhető a könyök, csukló, váll, térd, boka és a csípő területe. Az ezeket körülvevő lágy szövetek, izomzat, inak, porcok és vázizmok szintén jól láthatóak. A vizsgálat által felismerhetőek a gyulladásos folyamatok, kivehetőek az izmok és az inak sérülései, illetve a bevérzések és meszesedések is beazonosíthatóak. Szakrendeléseken is elvégzik a vizsgálatot, amennyiben rendelkezünk orvosi beutalóval, de magánrendelésre is bejelentkezhetünk, ahol a gépek jellemzően korszerűbbek és még részletesebb információt adnak. A VIP ultrahang vizsgálat nem jár fájdalommal, ráadásul időpontot is hamarabb kapunk és sorbanállás nélkül vehetjük igénybe a szolgáltatást.