Fontos az éjfél előtti alvás

Változtassa meg alvási szokásait és megváltozik az élete!

Manapság, amikor mindenki hajnalig számítógépezik és még elalvás előtt is nyomkodja az ágyban a telefonját, egyre nehezebb betartani az alvás ajánlott „szabályrendszerét”, holott igenis fontos lenne az éjfél előtti elalvás.

Szervezetünk alkalmazkodik a közeghez, amelynek van egy 24 órás ritmusa. Az immunrendszernek 22 és 23 óra között van egy olyan funkciója, hogy megemeli a test hőmérsékletét. Erre az enyhe hőemelkedésre azért van szükség, mert az immunrendszer elkezd kórokozókra vadászni a vérben.

 22 és 23 óra között takarít a szervezetünk

Az alvásadósság egyik lényeges része, hogy ha 22 és 23 óra között nem pihen a szervezet, akkor nem tudja az immunrendszer kitakarítani az emberben lévő „koszt”, amelyek aztán elkezdenek alattomosan építkezni. Ilyenek a kórokozó baktériumok. Ezek pusztán az anyagcseréjük révén mérgeket termelnek. Éppen ezért ennek a takarítós időszaknak minden nap meg kellene történnie. Ám ha valaki 22 és 23 óra között minden mást csinál, csak nem pihen, akkor ezt a takarítást blokkolja.

A legideálisabb állapot ebben az időszakban ha alszunk is, de már az is nagy segítség a szervezetünknek ha pihenünk, és nem ugrabugrálunk.

Az idegrendszerünk rendszerezi az aznapi emlékeinket

Nem beszélve arról, hogy az idegrendszernek van még egy fontos funkciója! 23 és 24 óra között átpásztáz az egész napi emlékanyagon, és kiszórja a felesleget. Vagyis a nagy részét elfelejtjük. Magyarul, az agy képes kidobálni a felesleges élményanyagot, ha éjfél előtt egy órával már alszik az illető. Aki tovább marad fenn, az gyűjti tovább az ingereket, de nem takarít.

A ma emberénél létezik egy bizonyos „információ túlterhelés”, amit ugyan hivatalosan még nem neveznek betegségnek, pedig már több éve tudják, hogy a jelenség létezik, a kereskedelmi televízióknak, rádióknak, magazinoknak, internetes platformoknak és óriásplakátoknak köszönhetően.

FONTOS, HOGY A LEFEKVÉST ÉS AZ ALVÁST NE KEVERJÜK ÖSSZE!

Az idegrendszer regenerálásához aludni kell, az immunrendszer beindulásához pedig mindenképp mélyebb, pihenő állapot szükséges.

Kövessen bennünket Facebook oldalunkon, instagram oldalunkon, iratkozzon fel hírlevelünkre és olvassa rendszeresen megjelenő blogbejegyzéseinket is, hiszen számtalan hasznos információval jelentkezünk az év során.